La nivelul regiunii Sud Muntenia, până în prezent, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 (Regio), au fost înregistrate 1.178 de proiecte (inclusiv aplicațiile depuse în cadrul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării), prin care sunt solicitate finanțări, din Fondul European de Dezvoltare Regională şi de la bugetul de stat, în valoare de peste 8 miliarde de lei.

Dintre acestea, 642 de aplicații au fost contractate, accesând fonduri de aproximativ 4,8 miliarde de lei. Pentru județul Călărași, potențialii beneficiari de finanțare nerambursabilă au depus 116 aplicații care solicită fonduri de peste 991 de milioane de lei, 46 dintre acestea fiind finanțate cu peste 281 de milioane de lei.

ADR Sud Muntenia își desfășoară activitatea pe două paliere importante. Pe de o parte, pentru actualul exercițiu financiar, se are în vedere evaluarea, și contractarea aplicațiilor depuse. De asemenea, implementarea proiectelor, respectiv procesul de monitorizare și verificare a contractelor semnate, se desfășoară cu aceeași intensitate, ca nivelul absorbției fondurilor nerambursabile să fie unul ridicat.

Pe de altă parte, au fost inițiate activități ce au ca finalitate elaborarea documentelor strategice destinate viitoarei perioade de programare pentru a se identifica zonele în care vor fi realizate investiții, în conformitate cu obiectivele de politică europeană, astfel încât să se genereze un portofoliu de proiecte ce vor putea fi depuse la debutul viitorului exercițiu financiar.

Articolul precedentLeul recuperează teren în fața principalelor valute
Articolul următorPercheziții la sediul din Călărași al Universității Spiru Haret privind fraudarea examenelor