Astăzi, 25 martie a.c., Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi a sărbătorit Ziua Poliției Române prin diferite activităţi desfășurate la nivelul județului.

Sărbătoarea a fost un bun prilej ca poliţiştii să fie alături de cetăţeni, aceștia familiarizându-se cu privire la specificul instituţiei, tehnica şi dotările folosite de oamenii legii în executarea misiunilor încredinţate pentru creşterea siguranţei publice.

Au fost amenajate standuri expoziţionale cu tehnică folosită în activitatea de poliţie, precum laboratorul criminalistic mobil, folosit pentru realizarea cercetării eficiente la locul comiterii infracţiunilor, autospecialele, tehnica și uniformele din dotarea poliţiştilor de rutieră, ordine publică şi luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Totodată, a fost organizat un punct de informare cu privire la oferta educaţională a şcolilor de poliţie şi o demonstraţie de prindere şi imobilizare a infractorilor.

De asemenea, 12 ofiţeri şi 35 de agenţi de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au fost avansaţi la termen în gradul profesional următor, doi dintre ofiţeri fiind avansaţi înainte de îndeplinirea stagiului mimin, pentru merite deosebite.

Conducerea inspectoratului a recompensat cu mulţumiri/ felicitări scrise şi diplome de merit peste 150 de poliţişti pentru rezultatele obţinute şi activitatea desfăşurată în anul 2018.

Articolul precedentBugetul Consiliului Județean Călărași, cu 30 de milioane de lei mai mare decât cel de anul trecut
Articolul următorAmenzi de 23.000 de lei aplicate de inspectorii ITM săptămâna trecută