Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au verificat peste 500 de autovehicule și au aplicat 132 de sancțiuni contravenționale, în timpul acțiunii TISPOL – TRUCK&BUS, de verificare a legalității transporturilor rutiere de persoane și mărfuri.

Activitățile de control s-au desfășurat conform calendarului operațiunilor TISPOL.

În perioada 13 – 19 mai a.c., polițiștii au efectuat o acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au verificat 507 autovehicule, dintre care 218 de autovehicule destinate transportului de persoane și 289 autovehicule destinate transportului de marfă.

În urma controalelor, au fost aplicate 132 de sancțiuni contravenționale, dintre care 44 conducătorilor de autovehicule de transport de persoane și 88 celor care efectuau transport de marfă.

Neregulile sancționate de polițiști s-au referit la nerespectarea regimului legal de viteză, neutilizarea centurilor de siguranță, lipsa documentelor conducătorilor auto și a autovehiculelor, probleme tehnice sau conducerea sub influența alcoolului.

Acțiunile polițiștilor rutieri vor continua acțiunile în trafic pentru asigurarea climatului de legalitate în domeniul transporturilor.

Articolul precedentAproximativ 250 de intervenții și peste 550 de sancțiuni contravenționale aplicate săptămâna trecută
Articolul următorTrafic restricționat pe Autostrada A2, pe sensul București – Constanța