173 de bilete de tratament în staţiuni balneoclimaterice au fost acordate, pensionarilor, de Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Călăraşi, în cadrul scelei de a 12-a serii.

Persoanele vârstince călărăşene vor putea pleca, în perioada 4 – 9 septembrie în următoarele staţiuni: Eforie Nord, Amara, Pucioasa, Buziaş, Covasna, Călimăneşti, Olăneşti, Sângeorz-Băi, Techirghiol, Băile Felix, Vatra Dornei, Băile Herculane, Sinaia, Neptun, Tuşnad, Căciulata, Slănic Prahova, Mangalia, Sovata, Saturn, Costineşti şi Slănic Moldova.

Pentru anul 2019, tariful maxim acceptat pentru un bilet de tratament balnear este de: 1.684 de lei pentru un bilet la categoria 2 stele şi 1.764 de lei pentru un bilet la categoria 3 sau 4 stele, conform prevederilor Ordinului nr. 269/03.01.2018 aprobat de preşedintele Casei Naţionale de Pensii Publice.

Preţul biletului de tratament balnear va include tariful pentru 12 zile de tratament.

Pensionarii de invaliditate pot beneficia gratuit de tratament balnear, în cadrul programului de recuperare întocmit de medicul expert al asigurărilor sociale. De asemenea, pensionarii pot beneficia de tratament cu suportarea unei contribuţii băneşti.

Biletele de tratament balnear se acordă individual. În cursul unui an calendaristic, unei persoane i se poate elibera un singur bilet de tratament balnear. Refuzul nejustificat al unui bilet de tratament balnear repartizat potrivit prezentelor criterii conduce la pierderea dreptului la un alt bilet de tratament balnear în cursul anului calendaristic respectiv.

Articolul precedentPatru cazuri de infecție cu West Nile înregistrate în județul Călărași
Articolul următor41 de șoferi au rămas fără permis săptămâna trecută