20 de persoane, 15 adulți și 5 copii, au rămas fără adăpost în urma unei deflagrații produsă astăzi de dimineață în municipiul Călărași. Acoperișul casei în care locuiau s-a prăbușit în urma exploziei.

Un bătrân în vârstă de 87 de ani, din municipiul Călăraşi, care suferea de o boală la stomac, a încercat să se sinucidă în această dimineaţă, nemaiputând suporta durerile. Bătrânul a vrut să își ia viața prin inhalarea unei substanțe toxice dintr-un spray de muște.

Acesta a spart tubul cu un cuțit deasupra unei candele, iar gazul emanat a produs deflagrația care s-a soldat cu prăbușirea acoperișului. Bătrânul a fost prins sub dărâmături, însă nu a suferit răni grave.

Incidentul a avut loc într-o locuinţă situată pe strada Bucureşti. La ora 06:30 s-a apelat numărul unic de urgenţă 112. La faţa locului s-au deplasat trei autospeciale (SMURD, Descarcerare şi CBRN) ale ISU Călăraşi şi echipaje ale Poliţiei.

De asemenea, o echipă a Primăriei Municipiului Călărași și a Direcției de Asistență Sociala s-a deplasat la fața locului. Ulterior, a fost convocată o ședință de urgență de către primarul Daniel Ștefan Drăgulin pentru găsirea, în cât mai scurt timp, a unei cazări temporare.

În următoarea ședință a Consiliului Local, primarul Daniel Drăgulin va propune acordarea unui ajutor de urgență în bani și acordarea de hrană din partea cantinei de ajutor social pentru o perioadă de 7 zile (cu posibilitatea de prelungire).

Articolul precedentSpectacol dedicat Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului
Articolul următorCalendarul activităților desfășurate sub egida Centenarului, în județul Călărași, în noiembrie și decembrie