În județul Călărași, la data de 27.03.2020, conform datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică, 2230 persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu, iar 251 au finalizat perioada de izolare de 14 zile. În carantină instituționalizată se află 141 de persoane și 28 au finalizat perioada de 14 zile, rezultatele probelor acestora pentru COVID-19 fiind negative.

Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin comunicare și publicare zilnică.

În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii au aplicat 160 de sancțiuni în valoare de aproximativ 63.000 lei persoanelor care nu au respectat măsurile/restricțiile stabilite de Ordonanța Militară nr. 3 din 24.03.2020, referitoare la condiţiile în care se poate realiza circulaţia.
Polițiștii și jandarmii desfășoară în continuare misiuni specifice, în vederea prevenirii răspândirii COVID-19. În acest context, recomandăm cetățenilor să evite deplasările, dacă nu au un motiv bine întemeiat.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.

De asemenea, pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil. Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

Declarația pe propria răspundere poate fi completată integral olograf („de mână”), cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declarației pus la dispoziție.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

ÎN CONTINUARE VĂ RUGĂM SĂ RESPECTAȚI REGULILE ELEMENTARE DE CONDUITĂ ȘI DE IGIENĂ ȘI MĂSURILE TRANSMISE DE CĂTRE AUTORITĂȚI!

Articolul precedentEtapele pe care angajatorii trebuie să le parcurgă pentru obținerea șomajului tehnic
Articolul următorAu sosit dotările pentru instituțiile din prima linie de luptă împotriva noului tip de coronavirus