Trei jucători ai AHC Dunărea Călărași au fost convocați la echipa națională de handbal a României, Gabriel Bujor, Dragoș Hanțaru și Gabriel Dumitriu. Cei trei vor face parte din lotul României care va susține un cantonament de pregătire între 21 – 27 octombrie la Cluj Napoca.

Rareș Fortuneanu este noul selecționer al naționalei masculine. Fostul centru îl înlocuiește în funcție pe spaniolul Manuel Montoya, demis după ce a terminat pe ultimul loc în grupa de calificare pentru Euro 2020, și va avea misiunea să readucă România cât mai repede la un turneul final.

Fortuneanu este și antrenorul echipei franceze St. Raphael, grupare la care a ajuns încă din 2004, ca jucător.

Noul selecționer, Rareș Fortuneanu, are 40 de ani, s-a născut în Cluj-Napoca, iar în țară a jucat pentru Liceul cu Program Sportiv Bistrița, Știința Bacău și Dinamo. Are 45 de selecții în naționala României pentru care a marcat 110 goluri.

În 2004 a semnat cu Saint-Raphael. În paralel cu activitatea sportivă, Fortuneanu s-a specializat în școala franceză, parcurgând toate etapele necesare pentru a ajunge antrenor în prima ligă din Franța.

În perioada 2014 – 2019 a fost jucător și antrenor secund la Saint-Raphael, iar în această vară a fost numit antrenor principal al grupării franceze pentru care a evoluat vreme de 15 ani.

Cei 22 de jucători convocați: Mihai Popescu (Saint Raphael), Andrei Lazăr (Dinamo București), Alexandru Bucătaru (Steaua București), Dragoș Hanțaru (AHC Dunărea Călărași), Marius Szoke, Radu Lazăr (Potaissa Turda), Demis Grigoraș (Chambery), Dan Racoțea (Chartres), Tudor Botea (Minaur Baia Mare), Javier Humet (Steaua), Viorel Fotache, Octavian Bizău (CSM București), Cristian Fenici, Marius Sadoveac (SCM Poli Timișoara), Ionuț Nistor, Vencel Csog (HC Dobrogea Sud Constanța), Gabriel Bujor (AHC Dunărea Călărași), Roland Thalmaier (Potaissa), Nicușor Negru, Alexandru Asoltanei (Dinamo), Marius Mocanu (HC Dobrogea Sud), Gabriel Dumitriu (AHC Dunărea Călărași).

Articolul precedentPrimăria Călărași a semnat contractul de finanțare pentru modernizarea Centrului Comunitar Oborul Nou
Articolul următorDunărea Călărași câștigă cele 3 puncte la Daco Getica