Aproximativ 800 de conducători auto care nu au respectat legislația rutieră sancționați, 4 infracțiuni constatate, 38 de permise de conducere reținute și 38 de certificate de înmatriculare retrase.

La data de 12 iunie a.c., la nivelul județului Călărași, polițiștii au desfășurat o acțiune, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 790 de sancțiuni contravenționale, dintre care 167 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice,  102 pentru nerespectarea legislației rutiere de către pietoni, 89 pentru nerespectarea legislației rutiere de către bicicliști, 8 pentru neacordare prioritate de trecere pietonilor, 8 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea și 416 pentru alte abateri.

Valoarea sancțiunilor contravenționale a fost de 223.000 de lei. Totodată, au constat 4 infracțiuni la regimul rutier.

Polițiștii au reținut 38 de permise de conducere, dintre care 9 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 3 pentru alcool, 8 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea, 8 pentru neacordare prioritate de trecere pietonilor și 10 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost retrase 38 de certificate de înmatriculare.

Articolul precedentDan Alexa a părăsit Dunărea Călărași pentru Astra Giurgiu
Articolul următorISU Călărași avertizează asupra pericolelor reprezentate de scăldatul în locuri neamenajate