5  filtre efectuate, 2 infracțiuni constatate, 221 de persoane legitimate, 52 de sancțiuni aplicate, 123 de autovehicule și 6 societăți comerciale verificate în urma unei acțiuni desfășurate pe raza județului Călărași. În data de 22 iunie a.c. a fost organizată și executată o acțiune pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice. 

În urma acțiunii desfășurate, polițiștii au efectuat 5 filtre, au constatat 2 infracțiuni, au legitimat 221 de persoane, au verificat 123 de autovehicule și 6 societăți comerciale.

Au fost aplicate 52 de sancțiuni contravenționale în valoare de 13.910 lei.

Totodată, ca măsură complementară pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, polițiștii au reținut 2 permise de conducere și au retras un certificat de înmatriculare.

La activități au participat polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigații criminale, jandarmi și polițiști de frontieră.

Exemple:

Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Dragalina au depistat pe DN 3 A, în comuna Dragalina, județul Călărași, un bărbat în vârstă de 48 de ani, sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,63 mg/l alcool în aerul expirat.

În seara zilei de 22 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Grădiștea au oprit pentru control pe raza comunei Independența, județul Călărași, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 50 de ani.

La testarea cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,96 mg/l alcool în aerul expirat.

Cei în cauză a fost conduși la spital, unde le-au fost recoltate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele celor doi bărbați, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.   

Articolul precedentMandat de executare a pedepsei cu închisoarea pe numele unui bărbat din Mitreni, pus în aplicare de polițiști
Articolul următorCe ascunde sub preș Victor Ponta când cere majorarea pensiilor cu 40%