57 de vehicule verificate tehnic în trafic de inspectorii RAR, în prima jumătate a anului 2019, în județul Călărași, prezentau pericol iminent de accidente.

Registrul Auto Român a verificat, în prima jumătate a anului 2019, din punct de vedere tehnic în trafic, 33.508 vehicule, în toată țara. În urma controalelor s-a constatat că mai puțin de jumătate (45,47%) dintre acestea erau neconforme.

Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalația electrică de iluminare și semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punți, jante, anvelope și suspensie, vizibilitate precum și la sistemele de frânare și direcție.

În județul Călărași au fost verificate 359 de vehicule, dintre care 78,28%, neconforme, iar 57 dintre mașini prezentau pericol iminent de accident.

3,09% dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat).

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în prima jumătate a anului 2019, au fost aplicate 244 de amenzi contravenționale, au fost retrase 233 de certificate de înmatriculare și reținute 20 de permise de conducere.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Articolul precedentDunărea Călărași a mai transferat 3 jucători, înaintea închiderii perioadei de mercato
Articolul următorDosar penal după ce a fost prins de polițiști conducând cu o alcoolemie de 0,47