Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au verificat aproximativ 600 de vehicule și au aplicat 118 sancțiuni contravenționale, în timpul acțiunii TISPOL – TRUCK&BUS, de verificare a legalității transporturilor rutiere de persoane și mărfuri.

Activitățile de control s-au desfășurat conform calendarului operațiunilor TISPOL.

În perioada 22 – 28 iulie a.c., polițiștii călărășeni au efectuat o acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au verificat 586 autovehicule, dintre care 200 de autovehicule destinate transportului de persoane și 386 de autovehicule destinate transportului de marfă.

În urma controalelor, au fost aplicate 118 de sancțiuni contravenționale, dintre care 31 conducătorilor de autovehicule de transport de persoane și 87 celor care efectuau transport de marfă.

Neregulile sancționate de polițiști s-au referit la nerespectarea regimului legal de viteză, neutilizarea centurilor de siguranță, lipsa documentelor conducătorilor auto și a autovehiculelor, probleme tehnice sau conducerea sub influența alcoolului.

4 conducători de vehicule destinate transportului de mărfuri au rămas fără permise de conducere după ce au fost depistați la volan sub influența băuturilor alcoolice.

Acțiunile polițiștilor rutieri vor continua acțiunile în trafic pentru asigurarea climatului de legalitate în domeniul transporturilor.

Articolul precedent11 persoane au fost prinse în flagrant, săptămâna trecută, de polițiștii călărășeni
Articolul următorCălărașiul găzduiește etapa zonală a concursurilor profesioniste „Cupa Pavel Zăgănescu”