157 de polițiști, 150 de jandarmi, 176 de pompieri și 161 de polițiști de frontieră vor asigura paza secțiilor de votare la Referendumul din 6 și 7 octombrie.

157 de polițiști vor asigura paza și protecția la 52 de secții de votare, dintre cele 235 ce se vor constitui pe raza județului Călărași.

Pentru restul secțiilor de votare, dispozitivul va fi asigurat de celelalte structuri ale M.A.I..

Alți 200 de poliţişti se vor afla în stradă, în perioada 6-7 octombrie, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale.

Pentru intervenţia la eventuale incidente, poliţiştii arondați secţiei de votare vor fi sprijiniţi, la cerere, de patrulele de poliţie aflate în dispozitivul de intervenţie la evenimentele semnalate.

Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve de polițiști și echipe operative, pregătite să intervină.

Astfel, aproape 11 polițiști vor fi constituiți, zilnic, în rezerve (luptători pentru acțiuni speciale și echipe operative de specialiști).

Inspectoratul de Jandarmi va avea în responsabilitate 75 de secții de votare dispuse în 70 de locații, unde vor fi prezenți peste 150 de jandarmi.

Pentru un plus de siguranță, vor fi constituite și rezerve de intervenție, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune.

Jandarmii vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, asigurând protecția transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

176 de pompieri asigură desfășurarea în bune condiții a referendumului.

Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secții de votare, fiind înlăturate disfuncționalitățile pe linia apărării împotriva incendiilor.

Totodată, 161 de polițisti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontieră Călărași vor asigura paza și supravegherea a 45 de sectii de votare aflate în zona de competență.

Pentru mai multe informații privind procesul electoral, puteți consulta pagina IPJ Călărași, accesând bannerul special creat în acest sens.

Articolul precedentDunărea vrea cele trei puncte cu ultima clasată, Voluntari
Articolul următorReferendum 2018 | 1,1%, prezența la vot, în județul Călărași, până la ora 10.00