În urma desfășurării acțiunilor de protest în municipiile Călărași și Oltenița din 31 martie , au fost date amenzi în valoare de 36900 de lei.

Măsurile de ordine publică au fost asigurate de Inspectoratul de Poliție Județean Călărași și Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași, cu sprijinul efectivelor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Constanța.

Totodată, polițiștii și jandarmii au aplicat participanților la proteste 81 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 36.900 lei, pentru circulația persoanelor, pietonală sau cu vehicule în intervalele orare în care aceasta a fost interzisă sau restrânsă, nerespectarea de către persoanele fizice a măsurilor individuale de protecție epidemiologică.

IPJ Călărași: “Având în vedere faptul că în spațiul public sunt anunțate proteste, reamintim că printre măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu SARS- CoV-2 este și aceea ca numărul participanților la mitinguri, demonstrații sau alte întruniri organizate în spații deschise să fie de maxim 100 persoane.”

 

 

 

 

Sursa: Realitatea de Calarasi