12  infracțiuni rutiere, 87 de permise de conducere reținute și 16 certificate de înmatriculare retrase de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași în perioada 15-21 noiembrie

Potrivit IPJ Călărași au fost constatate 12 infracțiuni la regimul rutier, 7 de conducere sub influența alcoolului, 3 de conducere fără permis, 1 de conducere sub influența substanțelor psihoactive și 1 la alte infracțiuni la regimul rutier.

Au fost aplicate 751 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 317 fiind pentru depășirea limitei de viteză, iar ca măsură complementară pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, polițiștii au reținut 87 de permise de conducere și au retras 16 certificate de înmatriculare.   

Polițiștii au depistat în comuna Independența, un bărbat în vârstă de 66 de ani, care a condus autoturismul având o alcoolemie de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Îm comuna Luica, a fost oprit un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 20 de ani. În urma testării cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,55  mg/l alcool în aerul expirat.

Totodată, pe strada Daliei, din comuna Ciocanesti, a fost depistat  un bărbat care a condus autoturismul având o îmbibație alcoolică de 0, 79 mg/l alcool pur în aerul expirat.        

Șoferii au fost conduși la spital, unde le-au fost recoltate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului, totodată, fiindu-le suspendate permisele de conducere pe o perioadă nedeterminată, până la soluționarea cauzelor.

 

 

 

Sursa: Realitatea de Calarasi