Palatul Administrativ al județului Călărași (Prefectura), situat în centrul municipiului Călărași și aflat de ani buni în paragină, va fi reabilitat de Consiliul Județean. Caietul de sarcini a fost publicat pe SICAP fiind lansată licitația de oferte.

Ofertele constructorilor pentru lucrările de reabilitare sunt așteptate până în data de 4 noiembrie 2019.

Obiectivul general al proiectului este dedicat îmbunătățirii utilizării durabile a patrimoniului cultural construit, recuperării funcționale a unor spații care, în prezent, sunt abandonate.

Conform declarațiilor directorului Direcției de Dezvoltare din Consiliul Județean, Eduard Grama, suma necesară reabilitării clădirii este de 58 milioane lei și va fi suportată de bugetul Consiliului.

Fiind depusă o solicitare de finanțare la CNI, în cazul în care aceasta va fi aprobată, Consiliul Județean va acoperi doar partea de cofinanțare de 15%.

Obiectivul specific al proiectului constă în:

– restaurarea și refuncționalizarea corpului central, construit pe două nivele, o idee inovativă care păstrează arhitectura specifică perioadei secolului al XIX-lea îmbibată cu tehnologia modernă a secolului XXI. (Muzeul va gazdui o grupare de tehnologie instalat permanent, realizată în scopul de a parcurge în timp real o incursiune în mai multe genuri muzicale, în timp ce vizitatorii se „joacă” cu ele. Va fi, în fapt, un centru artistic cu un concept inovativ de învăţare despre muzica într-un mod informal )

– restaurarea și refuncționalizarea corpului de est, astfel încât să poată satisface exigentele unui centru expozițional permanent și/sau itinerant;

– restaurarea tuturor fațadelor, astfel încât să se redea monumentalitatea și specificul arhitectural a construcției;

– lucrari complexe în incinta aferenta imobilului, respectiv, lucrări de refacere/completare retele de incintă, refacere branșamente și racorduri de utilități, reabilitare alei și fond plantat;

– restaurarea componentelor artistice ale monumentului de arhitectură, redându-se astfel pe de-o parte imaginea urbană și reprezentabilitatea spațiilor interioare cu decorații.

Articolul precedentSenator Filipescu: Prefectul și subprefectul de Călărași vor fi schimbați imediat ce se va instala noul Guvernul
Articolul următorAPIA Călărași: Acordarea plăților în avans este în plină desfășurare