Consiliul Județean Călărași, Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași, Direcția Județeană pentru Cultură Călărași, a organizat astăzi, în Foaierul CJCC, vernisajul Expoziţiei Festivalului Mondial de Umor „Dictatorii Râsului” cu tema „Dictatura Banului”.

În ediţia din acest an s-a înregistrat un record de participanţi – peste 300 de artişti din peste 50 de ţări, de pe toate continentele, devenind Festivalul Mondial de la CĂLĂRAȘI, în cuprinsul căruia se vor regăsi patru secțiuni. La vernisaj a fost prezent și ministrul Culturii și Identității Naționale, Daniel Breaz.

Într-o țară și într-un oraș care au cunoscut efectele dictaturii, atitudinea ironică față de un asemenea sistem reprezintă o modalitate oportună de reacție prin artă și, în egală măsură un semn al intrării în normalitate a societății noastre.

După succesul care l-a introdus în circuitul mondial al festivalurilor de caricatură, fiind cotat cu patru stele, festivalul de la Călărași – unul din cele mai mari din estul Europei, cunoaște, începând cu ediția 2018 o dezvoltare explozivă.

Festivalul îți propune atragerea unui număr cât mai mare de profesioniști, pentru descoperirea și promovarea acestor valori și, în egală măsură, promovarea la nivel mondial a României și a județului Călărași.

Structura festivalului cuprinde:

Caricatură – temă „Dictatura Banului”

Caricatură portret, în care vor fi imortalizate figurile celebre pe plan mondial, secțiune dotata cu Trofeul Internațional „Ștefan Bănică”

Umor pe calculator (orice formă de umor, pe computer, cu tema festivalului)

Fotografie

Articolul precedentNu mai puțin de 10 jucători și-au reziliat contractele cu Dunărea Călărași
Articolul următorLucrările la Drumul Județean 401 C au fost recepționate