Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute faptul că, pentru măsura prin care se acordă microgranturi și granturi pentru capital de lucru pentru sectorul agroalimentar prin Programul Operațional Competitivitate, în valoare de 300 de milioane de euro, s-au semnat deja contractele de finanțare și a început efectuarea plăților. 

Potrivit MIPE, în ceea ce privește microgranturile, din cei 10.000 de aplicanți calificați, s-au semnat 9.888 contracte de acordare a ajutorului de stat în sumă totală de 49.440.000 euro, a cărei plată a fost efectuată la 10 august. Diferența este reprezentată de contracte nesemnate de beneficiari (netransmiterea acestora, renunțarea la ajutorului de stat, transmiterea acestora după termenul limită).

Pentru granturi pentru capital de lucru, din totalul aplicanților înscriși în cadrul programului de granturi pentru capital de lucru, respectiv 10.961 de societăți cu activitate în domeniul agroalimentar, s-au semnat 3.473 de contracte de finanțare în sumă totală de aproximativ 249.500.000 euro.

Articolul precedentVouchere sociale – a treia tranșă. Guvernul a anunțat când intră banii
Articolul următorAlimente bogate în vitamina C care te scapă de durerile în gât. Nu ar trebui să lipsească din alimentația ta în sezonul rece