Un scandal între membrii unei familii de romi din comuna Sărulești, județul Călărași a necesitat intervenția în forță a trupelor speciale ale poliției și jandarmeriei iar pentru liniștirea acestora s-au tras nu mai puțin de 9 focuri de armă în plan vertical. 18 persoane au fost reținute atunci pentru 24 de ore, fiind ulterior eliberare sub control judiciar. 

Deși intervenția a fost una cu un risc deosebit, cu 9 focuri de armă și un polițist rănit, IPJ Călărași nu a considerat de cuviință să comunice nimic legat de aceasta. Abia în urma apariției unor imagini în spațiul public, după 7 zile, IPJ Călărași vine cu precizări. Altfel, aproape zilnic sunt trimise comunicate cu evenimente care mai de care mai banale.

Precizări IPJ Călărași

La data de 31 octombrie a.c., în jurul orei 08:30, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Tămădău Mare au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că în satul Sărulești Gară, județul Călărași, este un scandal în desfășurare între mai multe persoane.

Imediat, la fața locului au intervenit polițiștii aflați în serviciu laSecția 8 Poliție Rurală Tămădău Mare pentru aplanarea conflictului, concomitent, pentru restabilirea ordinii și liniștii publice au fost direcționate forțe suplimentare de la polițiile limitrofe, luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, precum și jandarmi din cadrul IJJ Călărași, care s-au deplasat la fața locului, au identificat persoanele implicate și au procedat la efectuarea de cercetări cu privire la faptele săvârșite.

Pentru dispersarea grupurilor de persoane, polițiștii au tras, în plan vertical, 9 focuri de armă, fără a fi rănite persoane sau provocate distrugeri.

În fapt, pe fondul unor neînțelegeri legate de proprietatea unui imobil și al consumului de băuturi alcoolice, mai multe persoane s-au agresat reciproc, tulburând ordinea și liniștea publică.

În timpul desfășurării evenimentului, un polițist a fost rănit cu pietre în zona picioarelor, fiindu-i acordate îngrijiri medicale.

După administrarea probatoriului, în cauză a fost dispusă măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore față de 18 persoane implicate, ulterior, față de aceștia, Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu Gara a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”Încăierarea”, ”Tulburarea ordinii și liniștii publice” și ”Lovirea sau alte violențe”, polițiștii monitorizând atent și cu forțe suplimentare situația din comuna Sărulești.

Articolul precedentNoul ministru al Dezvoltării, anunț important cu privire la Programul Național de Dezvoltare Locală
Articolul următorAdina Vălean, fost deputat de Călărași, este comisarul european din partea României