200 de polițiști, jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au participat în acest weekend la acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări.

 

În urma activităților desfășurate, la nivelul județului Călărași, echipele mixte au efectuat controale la 249 de societăți comerciale și au aplicat sancțiuni în valoare de aproximativ 56.000 lei.

Au fost  aplicate 324 de sancțiuni contravenționale, dintre care 128 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală,pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 170 de sancțiuni contravenționale privind circulația pe drumurile publice și 8 la alte acte normative.

Acțiunile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2. 

Sursa: Realitatea de Calarasi