Caz grav în județul Timiș. Mai multe adolescente au fost transformate în sclave în județul Timiș chiar de părinții care le primiseră în plasament. Acestea erau și agresate fizic. Situația a fost descoperită de pollițiștii DIICOT. Asistenții așa-zis „maternali” dau explicații acum în fața procurorilor pentru trafic de minori.

Situația gravă din județul Timiș a fost descoperită după perchezițiile domiciliare de miercuri dimineață. Patru fete cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani au fost forțate să muncească din greu la ferma familiei care le luase în plasament.

Asistenții maternali, soț și soție, alături de fiica lor, naturală, au fost săltați de mascați miercuri dimineață, fiind duși la audieri la sediul DIICOT.

La data de 19.10.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara împreună polițiști din cadrul B.C.C.O. Timișoara – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane efectuează trei percheziţii domiciliare pe raza județului Timiş într-un caz de trafic de minori în formă agravată, urmând a fi puse în executare un număr de trei mandate de aducere.

În cauză s-a reținut că, în perioada 2020 – 2022 doi suspecți, soț și soție, în calitate de asistenți maternali, împreună cu fiica lor, au exploatat, prin supunerea la executarea unei munci sau îndeplinirea de servicii în mod forțat, un număr de patru persoane vătămate minore, cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani, care se aflau în plasament la aceștia.

Potrivit anchetatorilor, pe parcursul celor doi ani de zile, asistenții maternali nu au acordat îngrijirea, ocrotirea, educarea și întreținerea necesară persoanelor vătămate minore, care au fost obligate să presteze zilnic activități fizice solicitante în cadrul exploatației agricole deținute de suspecți. În măsura în care persoanele vătămate minore refuzau să mai îndeplinească activitățile dispuse, acestea erau agresate fizic de către cei care îi exploatau.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. Timişoara – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate, S.C.C.O. Caraş – Severin, precum și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Glad Voievod Timişoara şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Timiş, se arată în comunicatul DIICOT.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentPeste 5.800 de elevi din județul Călărași  au participat la lecții de educație financiară derulate de echipe din cadrul BNR
Articolul următorSebastian Ghiță, trimis în judecată pentru trafic de influență