Patru aeronave F-16 Fighting Falcon din dotarea Bazei 86 Aeriană de la Borcea, două avioane F-16, o aeronavă fără pilot şi două de realimentare în aer din dotarea Forţelor Aeriene ale SUA dislocate în Europa – USAFE au participat, joi, la exerciţiul aerian multinaţional Prime Accord.

Exerciţiul a inclus misiuni de escortă şi patrulare aeriană de luptă şi a fost coordonat de Componenta Operaţională Aeriană a Statului Major al Forţelor Aeriene, cu sprijinul mijloacelor radiotehnice aparţinând Brigăzii 76 Cercetare, Supraveghere şi Recunoaştere „Dacia”. Exerciţiul a avut drept scop întărirea măsurilor de reasigurare ale Alianţei Nord-Atlantice în zona de Sud-Est a Europei, precum şi verificarea capacităţii de integrare a sistemelor de comandă şi control – C2 ale României şi NATO, contribuind astfel la sporirea încrederii României privind implicarea Statelor Unite ale Americii în asigurarea securităţii regionale, transmite  MApN.

„Prin executarea cu succes a exerciţiului de antrenament în comun, forţele aliate implicate sunt pe deplin pregătite să-şi execute misiunile pe toate domeniile, demonstrând implicare şi interoperabilitate în contextul provocărilor generate de pandemia COVID -19”

Sursa: Realitatea de Calarasi