AHC Dunărea Călărași nu a obținut joi seara decât un egal în fata Stelei, după ce a fost condusa la pauză, 13-14, iar pe final de meci a avut un avans de 5 goluri.

A fost un meci cu multe absențe în ambele tabere. Sergei Bebeshko și Rică Pârâianu nu au putut conta pe accidentații Bogdan Moisă și Mihajlo Radojkovic. Sandu Iacob nu a contat pe Da Silva, Roșu, Georgescu și Valadao.

Dunărea a deschis scorul prin Roman Zacaciurin, Steaua preia conducerea, 1-2, dar, cu o dublă, Victor Vartic duce tabela la 3-2 pentru călărășeni. Dunărea ratează două aruncări de la 7 metri, însă reușește să egaleze la 4. Steaua se desprinde la 3 goluri în min 14, 5-8.

Johannson vede direct cartonaș roșu, Călărașiul se apropie la 7-8, dar Steaua, prin Milosevic, cel mai bun om al lor, face 9-12, apoi 12-14. Ultimul gol al reprizei a fost marcat de Dragoș Hanțaru, scor la pauză 13-14.

Repriza secundă începe spectaculos, Zacaciurin și Gabi Dumitriu duc scorul la 15-14, dar Steaua egalează la 15,16 și 17. Urmează o serie de cinci goluri și scorul devine 22-17 pentru Dunărea.

În min. 46, la scorul de 24-19, Gabriel Bujor recuperează o minge, dar aruncarea lui de la distanță, cu poarta goală, întâlnește bara. În min. 48, Vlad Rusu are o dublă intervenție la scorul de 24-20.

În min. 52 Rusu apără un 7 metri la scorul de 25-22. Gabi Dumitriu marchează în min. 54 cel mai spectaculos gol al meciului și duce tabela la 26-23. Grbovic, cu doua goluri pe contraatac, egalează în min. 56, 26-26. Humet ia o actiune pe cont propriu si Steaua preia conducerea, 26-27 în min. 57.

Hanțaru egalează în min. 58, apoi tot el marchează si Dunărea preia conducerea în ultimul minut al meciului. Steaua egalează prin Florea, dintr-un 7 metri, cu 12 secunde înainte de final, iar Sergei Bebeshko solicită ultimul time-out al partidei.

Dunărea Călărași a ratat victoria, deși a avut ultimul atac, Vartic a aruncat de la semicerc, însă aruncarea sa a fost blocată de Tudor Stănescu, mingea a ajuns la Dragoș Hanțaru, dar nici aruncarea lui, dintr-o pozitie incomodă, nu a prins cadrul porții.

AHC DUNĂREA CĂLĂRAȘI – STEAUA BUCUREȘTI 28-28 (13-14)

Arbitri: Mihai Pîrvu / Mihai Potârniche

Dunărea Călărași: Șelaru, V. Rusu – Hanțaru 9 goluri, Zacaciurin 7, Dumitriu 5, G. Bujor 3, Vartic 2, Dospinescu 1, Vujadonovic 1, Broască, Panait, M. Bujor, Costea.

Antrenor: Sergei Bebeshko.

Steaua București: Stănescu, Bucătaru – K. Milosevic 9 goluri, Mihalcea 6, Florea 4, Humet 4, Grbovic 4, Stavrositu 1, Burlacu, Johannson, Pop, Constantina, Căpățână, Olaru.

Antrenor: Sandu Iacob.

sursa: AHC Dunărea Călărași

Articolul precedentSportul Snagov – Dunărea Călărași, duelul codașelor, sâmbătă de la ora 11.00
Articolul următorPolițiștii călărășeni, întâlniri cu profesorii, elevii și părinții pentru un an școlar fără evenimente neplăcute