Nicolae Ciucă a vorbit, joi, despre ajutoarele acordate pentru plata facturilor, măsură pe care Guvernul o pregătește în această perioadă.

Puterea promite noi măsuri pentru trecerea iernii. Liberalii vor ca românii vulnerabili să primească ajutor pentru energie în valoare de 700 de lei. De asemenea, Guvernul va prelungi și anul viitor voucherele de 50 de euro, acordate odată la două luni. Mai mult, tranșa care trebuia să ajungă în ianuarie va fi virată pe cardurile românilor înainte de sărbători. 

„Valoarea nominală specifică acestui procent de 10% este de 2,1 miliarde de euro. Din această sumă, o componentă va fi alocată pentru sprijinirea populaţiei vulnerabile şi la nivelul ministerului Investiţiilor se lucrează la formula tehnică, discutăm de aproximativ 800 sau 900 de miliarde de euro”, a spus şeful Executivului.

„Ca atare discutăm de două calupuri, pentru noiembrie 2022-martie 2023 şi noiembrie 2023-martie 2024. Ele vor fi asigurate în sfârşitul lunii ianuarie, începutul lunii februarie, pentru această iarnă iar pentru iarna viitoare, în luna septembrie”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Articolul precedentDemers pentru salvarea de vieţi omeneşti, polițiștii SAS la datorie
Articolul următorSalariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată va fi de 3.000 de lei/lună de la 1 ianuarie 2023