Klaus Iohannis a câștigat detașat competiția electorală în mediul rural din județul Călărași, adjudecându-și 35 din cele 50 de comune, în timp ce Viorica Dăncilă a reușit să obțină majoritatea în 15 comune.

În ceea ce privește repartizarea votului în funcție de orientarea politică a primarilor din Călărași, Klaus Iohannis a ieșit învingător în 30 din cele 36 de localităţi conduse de primarii PNL.

Doar în 6 localități conduse de liberali, Borcea, Chirnogi, Curcani, Mitreni, Nana şi Şoldanu, Iohannis s-a clasat pe poziția a doua în preferințele electoratului. Klaus Iohannis a câștigat în schimb în 5 localităţi conduse de primari PSD: Perişoru, Roseţi, Sohatu, Tămădău Mare şi Unirea.

Candidatul PSD, Viorica Dăncilă, a câștigat în 9 din cele 14 comune conduse de social democrați. Deși a pierdut la Perişoru, Roseţi, Sohatu, Tămădău Mare şi Unirea a adunat mai multe voturi decât Iohannis în 6 localităţi cu primari liberali: Borcea, Chirnogi, Curcani, Mitreni, Nana şi Şoldanu.

În județ, mediul rural s-a situat peste mediul urban ca număr de voturi cu o diferență de 24.056 voturi, 71.892 – rural față de 47.836 – urban.

Articolul precedent12 persoane au fost prinse în flagrant de polițiști săptămâna trecută
Articolul următorCampanie internațională de prevenire a violenței bazate pe gen