Conducerea Saint Gobain Glass Europe, ambasadorul Franței în România, Michèle Ramis și oficialități locale au participat ieri, la Călărași, la inaugurararea unei investiții de 20 de milioane de euro în retehnologizarea liniei de producție a fabricii de pe malul Borcei.

Într-un cadru festiv, reprezentanții fabricii au prezentat invitaților noile investiții ce au fost realizate în cadrul procesului de producție al fabricii franceze din Călărași.Saint-Gobain România prelungește durata de viață a liniei sale de producție a sticlei float, un proces complex menit să îi crească performanțele industriale și să genereze o scădere a consumului de energie.

Acest proces de retehnologizareva conduce la o creștere a capacității de producție și la o reducere a consumului de energie cu circa 20%.

Echipată cu cele mai inovatoare tehnologii pentru producția sticlei plane și a sticlei speciale cu peliculă magnetronică, fabrica din Călărași, creată în 2006, reprezintă hub-ul regional care deservește piețele din România și din Balcani, furnizând totodată produse unice în portofoliul Saint-Gobain. La fabrica din Călărași activează 340 de angajați.

În România, Saint-Gobain oferă produse și soluții pentru sectorul materialelor de construcții, precum și soluții de înaltă performanță, cumulează 1800 de angajați și operează 13 situri industriale.

Prin această investiție, Saint-Gobain își consolidează poziția de lider în regiunea Europei de Sud-Est și de actor principal în sectorul materialelor de construcții.

Articolul precedentVideo | Pompierii călărășeni au intervenit prompt pentru salvarea unei… pisici
Articolul următorDunărea Călărași – Daco-Getica, mâine de la ora 11.00