Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat în ziua de 4 decembrie a.c., o acțiune pe raza județului Călărași, pentru prevenirea și combaterea ilegalităților de natură economică din domeniul comerțului ilicit cu jucării și produse pentru copii, fiind vizate atât combaterea comerțului cu produse contrafăcute sau neconforme, cât și combaterea comerțului neautorizat și neevidențierea veniturilor rezultate din activitățile comerciale desfășurate.

Cu ocazia activităților desfășurate în teren, polițiștii au constat o infracțiune de “punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare ”, au aplicat 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 27.500 de lei și au ridicat în vederea continuării cercetărilor 27 de articole vestimentare, purtând însemnele unei mărci înregistrate, fără a deține documente privind proveniența mărfii, în valoare de 1.500 de lei.

Totodată, a fost confiscată suma de 824 de lei, reprezentând contravaloare bunuri pentru care nu s-au întocmit documente justificative cu ocazia vânzării.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul specialiștilor din cadrul A.N.P.C. – Oficiul pentru Protecția Consumatorului Călărași.

Activitățile vor continua și în perioada următoare, obiectivul fiind menținerea unui climat de legalitate în activitatea economică și protejarea consumatorului.

Articolul precedentA fost arestat pentru 30 de zile pentru că a condus cu un permis de conducere fals
Articolul următorReținut de polițiști pentru conducere fără permis