Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Călărași au constatat o infracțiune și au aplicat sancțiuni în valoare de peste 84.000 de lei în urma unor controale efectuate la comercianți pe raza localităților Curcani, Șoldanu, Luica și Nana.

La data de 11 iunie a.c., polițiștii au desfășurat o acțiune de verificare și control pentru identificarea și sancționarea agenților economici, persoane juridice sau fizice care încalcă prevederile legale privind comercializarea mărfurilor, întocmirea documentelor sau comercializarea de mărfuri contrafăcute.

Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii au constatat o infracțiune la Legea 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice și au aplicat 8 sancțiuni contravenționale, în valoare de 84.500 de lei.

Din totalul amenzilor, 5 au fost la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, 1 la O.U.G. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscal și 2 conform H.G. 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare și pentru siguranța alimentelor.

Au fost ridicate în vederea indisponibilizării 10 articole de îmbrăcăminte purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, în valoare de 5.100 de lei.

Totodată, a fost confiscată suma de aproximativ 900 de lei, reprezentând contravaloarea a 172 kg de fructe și legume, 22 saci cu furaje și 10 kg de brânză, pentru care nu s-au întocmit documente justificative cu ocazia vânzării.

Articolul precedentO persoană a murit iar alte trei au fost rănite într-un accident rutier la Floroaica
Articolul următorAPIA Călărași efectuează plata ajutorului de stat pentru motorina trimestrului I, anul 2019