Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au constatat 5 infracțiuni și au aplicat sancțiuni în valoare de peste 155.000 de lei în urma unor controale efectuate în județul Călărași.

La data de 23 octombrie a.c., în scopul protejării populației împotriva comercializării de produse alimentare și nealimentare contrafăcute și care aduc atingere sănătății cetățenilor, polițiștii au efectuat verificări la 10 societăți comerciale din județul Călărași.

Au fost constatate 5 infracțiuni, 3 la Legea 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice și 2 la Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.

De asemenea, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de 155.700 de lei.

Din totalul amenzilor, 5 au fost la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, 2 la O.U.G. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și 7 conform H.G. 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare și pentru siguranța alimentelor.

Totodată, pentru neregulile constatate, au fost indisponibilizate 5 costume tip trening, deținute fără documente legale de proveniență, precum și 28 kg de carne depozitată necorespunzător sau expirată.

Alături de polițiști în activitățile de control au fost implicați și specialiști din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Călărași.

Articolul precedentPeste 21.000 de cereri de înscrieri în Partidul Realitatea. Vă mulțumim!
Articolul următorVineri începe, la Călărași, concursul internațional „Ion Barbu – Dan Barbilian”