În data de 30 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Gălbinași au oprit pentru control pe D.J. 301, în comuna Plătărești, județul Călărași, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 35 de ani, care deținea fără drept, în scop de comercializare 947 de articole pirotehnice (petarde), categoria F2.

De asemenea, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Călărași au depistat pe strada Prelungirea București, din municipiul Călărași, un bărbat în vârstă de 46 de ani, din localitate, în timp ce comercializa fără drept 329 de articole pirotehnice.

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat un tânăr care deținea în scop de comercializare 14 articole pirotehnice, categoria F2, fără ca acesta să fie autorizat pentru efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice.

Cele 1.290 de articole pirotehnice au fost indisponibilizate, iar pe numele celor în cauză, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”comercializarea de articole pirotehnice fără drept”.

Articolul precedentAtenție la articolele pirotehnice! Chiar dacă unele dintre acestea sunt de dimensiuni mici pot fi periculoase și pot cauza răni!
Articolul următorBărbat de 42 de ani, din Călărași, reținut pentru trafic de cocaină