Liderul PNL, premierul interimar Florin Cîţu, a declarat, marţi, că premierul desemnat, Nicolae Ciucă, a trimis către liderii partidelor parlamentare un document care reprezintă „un armistiţiu politic” prin care să susţină un guvern minoritar, pe o perioadă determinată, în schimbul obținerii votului de învestitură. Scopul, spune liderul PNL, este acela de a debloca criza politică prin care trece România în momentul de față. Până în prezent, liberalii nu au primit niciun răspuns de la PSD și USR legat de acest armistițiu, a mai spus Cîțu. 

 

„Celelalte partide, AUR, PSD, USR, rămân cantonate în pozițiile avute înainte de nominalizarea dl Nicolae Ciucă în funcția de premier desemnat, deși în spațiul public spun că vor să deblocheze criza. Venim cu o propunere de a avea un guvern cu puteri depline în perioada următoare. Premierul desemnat a trimis un document, un armistițiu politic pentru o perioada determinată, până trecem de această iarnă. E nevoie să trecem de această criză politică, venim cu acest document pe care îl vom semna cu toții. Dacă nici acum nu înțelegem nevoia de a debloca criză, atunci responsabilitatea va fi a acestor partide PSD și USR.

Avem o soluție pe masă. E un premeir desemnat, un guvern minoritar PNL-UDMR. Nu o facem nici pentru PNL, nici pt PSD, o facem pentru binele românilor.

Este responsabilitatea PSD și a USR să arate că ceea ce au spus în ultimele zile nu sunt doar vorbe, ci și fapte. Noi ne-am asumat guvernarea. Aceasta e azi decizia noastră. Până acum noi am făcut acest pas, celelate partide fac doar retorică. După cum știți, un armistițiu nu se face între prieteni, ci înte inamici. 

Am trimis documentul, să vedem care va fi răspunsul partidelor politice din România. Răspunsul îl așteptăm astăzi. Am făcut o propunere, haideți mai întâi să răspundă și vedem după (…). Ne vom așeza la maasă. Nu este o negociere, nu se negociază nimic, ci e un armistițiu. Scopul e să avem un guvern cu puteri depline pe această perioada de iarnă”, a afirmat Cîțu. 

Sursa: Realitatea Din PNL