Preocuparea permanentă a Ministerului Afacerilor Interne de a asigura securizarea granițelor externe ale Uniunii Europene s-a concretizat prin achiziționarea de către Poliția de Frontieră Română a unor mijloace de mobilitate terestră, dotate cu sisteme video moderne, destinate supravegherii zonelor de frontieră.

50 de autospeciale de supraveghere cu termoviziune vor intra în perioada următoare în dotarea Poliției de Frontieră Române, în cadrul unui contract în valoare de 10.790.000 euro, finanțat din fonduri externe nerambursabile, prin Fondul de Securitate Internă.

Implementarea acestui proiect la nivelul Poliției de Frontieră se înscrie în prioritățile conducerii Ministerului Afacerilor Interne de a asigura tehnică, echipamente de protecție și mijloace auto moderne pentru structurile operative ale MAI.

Primul lot, format din 26 mijloace de mobilitate terestră, va intra in dotarea Poliției de Frontieră  Române până la finele lunii septembrie, urmând ca, până la sfârșitul anului, sa fie recepționat și următorul lot de 24 de autovehicule.

Autovehiculele sunt destinate misiunilor de supraveghere a frontierei terestre, pentru combaterea și prevenirea migrației ilegale, respectiv a contrabandei cu produse accizabile, reușindu-se astfel  un control mai eficient al fenomenului infracțional transfrontalier și asigură condiţii moderne de lucru pentru echipaj, deplasare rapidă şi intervenţie oportună în cazul producerii unor evenimente de frontieră.

Permanent, Ministerul Afacerilor Interne are în vedere atingerea obiectivului de a asigura un nivel înalt şi eficient al controlului şi supravegherii frontierei externe a Uniunii Europene.

***

Autovehiculul de bază Ford Tranzit Van este dotat cu un sistem video mobil destinat supravegherii zonelor de frontieră, atât ziua cât și noaptea, oferind, totodată, și posibilitatea obținerii de informaţii cu privire la poziţia proprie şi detectarea persoanelor aflate în zona de competenţă.

Autospecialele de supraveghere sunt destinate spre a fi folosite de către structurile operative în zone cu teren neamenajat sau greu accesibil, având o multitudine de caracteristici tehnice de înaltă performanță, printre care se regăsesc cele referitoare la detecția țintei (identificarea acesteia) de la o distanță de 7 km și recunoașterea persoanelor de la o distanță de 4 km.

Specificatii tehnice: motor: turbo-diesel, cilindree 1995 cm3, 125 KW, cu tracţiune 4×4 integrală decuplabilă cu sistem electronic de control al tracţiunii, cutie viteze 6+1, suspensie adaptată pentru deplasarea în zone neamenajate/greu accesibile, cu elemente de protecție pentru grupul motopropulsor.

Fiecare autovehicul este dotat cu mijloace tehnice specifice, respectiv: sisteme de comunicaţii mobile, proiectoare portabile, sistem de supraveghere perimetral, baterie suplimentara, autonomie extinsă-rezervor de combustibil mărit (95 l) etc. 

Capabilităţile aparaturii de observare: cameră cu termoviziune, cameră de vedere pe timp de zi color, telemetru laser, sistem de poziţionare GPS.

Articolul precedentNouă cazuri noi de CoVid-19 în Călărași în ultimele 24 de ore
Articolul următorCOVID -19. 1.231 de noi cazuri. Situația infectărilor din fiecare județ