Pentru siguranța transporturilor de persoane și mărfuri, polițiștii rutieri și cei de ordine publică au organizat o acțiune la nivelul județului Călărași. În zilele de 20 și 21 mai a.c., sub coordonarea Direcției Rutiere – I.G.P.R., polițiștii au acționat pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de persoane și mărfuri.

Acțiunea a vizat respectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în domeniul  transporturilor rutiere de mărfuri și persoane, precum și pentru respectarea normelor legale ce reglementează activitatea de transport rutier de mărfuri și persoane și circulația pe drumuri naționale și județene.

Pe timpul derulării acțiunii, au fost utilizate aparate de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Polițiștii au verificat 230 de autovehicule, iar pentru neregulile depistate au aplicat 50 de sancțiuni contravenționale, au reținut un permis de conducere și au retras un certificat de înmatriculare.

Polițiștii rutieri vor continua acțiunile în trafic pentru asigurarea climatului de legalitate în domeniul transportului de persoane și mărfuri.

Articolul precedentTânăr de 19 ani, rănit într-un accident rutier petrecut în comuna Dragalina
Articolul următorPeste 370 de intervenții la evenimente și 881 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiști săptămâna trecută