Un bărbat din comuna Gălbinași, bănuit de săvârșirea infracțiunii de braconaj cinegetic, a fost reținut de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

La data de 24 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat o percheziție la locuința unuibărbat, în vârstă de 33 de ani, din comuna Gălbinași, județul Călărași, bănuit de săvârșirea infracțiunii de braconaj cinegetic.

Din cercetări a reieșit că, în cursul lunii mai a.c., bărbatul în cauză ar fi vânat un căprior, pe un fond cinegetic de pe raza comunei Gălbinași, folosind câini din rasa ogar sau metis de ogar.

În urma perchezițiilor, au fost indisponibilizați 3 câini din rasa ogar sau metis de ogar, cu privire la care existau indicii că ar fi fost folosiți la săvârșirea infracțiunilor de braconaj cinegetic, un dispozitiv de iluminare și un acumulator.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, ulterior fiind plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj cinegetic.

Articolul precedentGaz Metan, victorie de necontestat cu Dunărea Călăraşi!
Articolul următorO săptămână plină pentru polițiștii călărășeni: 823 sancțiuni contravenționale în valoare de 360.000 de lei