Bariera Drajna rămâne un coșmar pentru șoferi cel puțin trei ani, după cum anunță cei de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Cu o întârziere de două luni față de termenul avansat în luna mai de Răzvan Cuc, ministrul transporturilor, firma care a realizat studiul de fezabilitate a prezentat două soluții.

În prima variantă este vorba de un pasaj în lungime de 302 metri lungime, realizat din beton armat precomprimat, cu un termen de execuție de 18 luni și o valoare estimată între 95 și 100 milioane lei.

A doua soluție a specialiștilor presupune realizarea unui pasaj de 327 metri lungime, cu grinzi din oțel, termen de execuție de 24 luni și o valoare estimativă între 105 și 110 milioane lei.

Predarea studiului de fezabilitate va fi urmată de avizare la nivel de minister, aprobarea indicatorilor tehnico-economici.

Urmează apoi demararea procedurii de proiectare și execuție a pasajului rutier de la bariera Drajna.

Dacă toate lucrurile merg ca unse, cel mai optimist termen de finalizare a pasajului rutier dar și al soșelei de legătură cu Autostrada Soarelui este sfârșitul anului 2022.

Articolul precedentStudiu: Suntem mai triști duminica
Articolul următorVictorie pentru Dunărea Călărași în fața reșițenilor de la CSM