Regizorul și omul de afaceri Bobby Păunescu a relatat, în cadrul emisiunii „România Suverană” momentele dramatice pe care le-a trăit în tinerețe, când tatăl său George Constantin Păunescu, a fost vizat de o serie de anchete în anii 90. Despre G.C. Păunescu s-a spus că a inventat termenul de inginerie financiară, dar și că a fost motorul tranziției de la comunism la capitalism.

„Când au intrat în casa tatălui meu (George Constantin Păunescu – N.R.), mama era în Grecia, a făcut diabet, eu eram în Elveția, am făcut 40 de grade. Bineînțeles că nu au găsit nimic. Era un domn, șeful poliției pe vremea aceea, aștepta cu mașina afară să-l aresteze. În momentul acela și-au dat demisia procurorul general al României, șeful poliției, șeful poliției economice, toți și-au dat demisia, motivând că nu pot face așa ceva (să-l aresteze pe G.C. Păunescu – N.R.) pentru că nu avem documente. Au început să apară unii și alții și mi-a rămas în minte o scenă cu un domn mare procuror, la ieșirea dintr-un restaurant, dânsul fiind sub influența alcoolului, îi vorbea unchiului meu „Nea…matale, te respectăm, dar fratele matale o să iasă cu picioarele înainte.” Acela era un procuror care a luat mobilă în valoare de 40.000 de euro fără să plătească. Acel om vorbea așa despre tatăl meu,” a relatat omul de afaceri Bobby Păunescu.

În cazul tatălui meu, după ce a venit „democrația” la putere, ca să zicem așa, în 1996, trebuia să scape de cel care știa cum se face treaba, a demonstrat-o, a făcut-o, avea deschidere pe toate piețele internaționale. Era primul antreprenor român despre care NYT scria că a luat pe semnătură 400 de milioane de dolari. I-a deranjat faptul că n-a fost în Securitate, că era cel mai mare acționar privat de la Bancorex cu 6%, nu i s-a găsit nicio vină, dar i-a rămas imaginea de groparul Bancorex”, a declarat Păunescu.

Articolul precedentAlexandra Păcuraru | Torționarii din Justiție au reintrodus pedeapsa capitală în pușcării
Articolul următorAnca Alexandrescu, reacție dură după ciocnirea trenurilor din Teleorman. „Dl. Grindeanu, am înțeles că nu vă dați în bărci. Dar nici în tren nu vă dați?!”