Duminică seara au fost date publicității datele privind prezența la vot în cele două zile dedicate Referendumului pentru redefinirea familiei. Locuitorii județului Călărași nu au fost interesați sau chiar au boicotat tema propusă, astfel că procentul înregistrat a fost de 21,97%.

Deși Biserica s-a implicat activ în promovarea Referendumului, atât prin îndemnurile din timpul slujbelor de a vota DA pentru familia formată dintre un bărbat și o femeie, cât și în mediile de socializare, pe conturile personale ale preoților, rezultatul a fost unul slab.

Mai mult decât atât, reprezentanții Bisericii au luat la pas orașul, mergând din casă în casă să scoată lumea la vot, însă și acest demers a fost unul care a eșuat.

Și parlamentarii PSD de Călărași, senatorul Roxana Pațurcă și deputatul Sorinel Vrăjitoru, au promovat pe paginile lor de facebook Referendumul, deși premierul Viorica Dăncilă susținea la Bruxelles că PSD nu se va implica în acest proces electoral.

Dezbaterile din mediul online au fost extrem de intense, cu argumente de ambele părți, însă poziția majorității călărășenilor activi în social media călărășeană a fost de boicota acest Referendum tocmai pentru implicarea Bisericii și asocierea acestui demers civic cu partidul de guvernământ.

Până la ora 21.00 au votat 55.353 de persoane (21,97%) – 47.016 pe listele permanente, 7.491 pe listele suplimentare și 846 în urna mobilă.

Articolul precedentReferendum | Preoții din Călărași merg pe la casele oamenilor să-i scoată la vot
Articolul următorDunărea a pierdut două puncte, acasă, cu ultima clasată