În județul Călărași, rata de promovare (înainte de contestații) înregistrată de absolvenții studiilor liceale și care au susținut probele Bacalaureatului în sesiunea iunie – iulie 2020, atât din promoția curentă, cât și din promoțiile anterioare este de 51,61%.

Pentru promoția curentă, rata de promovare este 61,19%, iar pentru promoțiile anterioare 19,41%.

În sesiunea iunie – iulie 2020, au promovat 847 de candidați, dintr-un total de 1.768 de candidați prezenți. Dintre aceștia, 774 de candidați sunt din promoția curentă, iar 73 de candidați sunt din promoțiile anterioare.

Niciun candidat nu a obținut media 10.

Pe discipline de examen, situația candidaților cu note de 10 este următoarea:13 au obținut nota 10 la proba de limba și literatura română; 35 au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului;46 au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării.

Rezultatele (înainte de contestații) au fost afișate în data de 30 iunie 2020, la ora 12:00, atât în centrele de examen, cât și pe pagina web dedicată.

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării a publicat rezultatele elevilor prin anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile au putut fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, ieri, 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00, însă pot fi depuse și astăzi, 1 iulie 2020, în intervalul orar 08:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Articolul precedentCardul de sănătate devine obligatoriu de miercuri, 1 iulie, pentru unele servicii medicale
Articolul următorInterviu Realitatea PLUS – Liviu Dragnea, dezvăluiri bombă: Cine dorea cu orice preț schimbările în Justiție?