Grupul de întocmire și monitorizare a Calendarului activităților dedicate Centenarului Marii Uniri, din județului Călărași, a stabilit activitățile dedicate Centenarului în luna decembrie.

Decembrie -„Să ne cunoaştem trecutul istoric” – Evocare istorică „Sunt mândru că sunt român”, organizată de Primaria comunei Dorobanțu împreună cu Şcoala Gimnazială nr.2 Dorobanţu, Şcoala Gimnazială nr.1 Ulmu, Instituţia Prefectului Judeţul Călăraşi.

Decembrie – „Ziua României-Marea Unire” – Miting de comemorare, activităţi culturale  organizate de Primăria comunei Dragalina împreună cu Liceul Duiliu Zamfirescu Dragalina, Parohia Dragalina.

Decembrie – „100 de ani de la crearea României Mari” organizat de Primăria comunei Vâlcelele împreună cu Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale şi Şcoala Gimnazială „Florenţa Albu” Vâlcelele.

6 decembrie – EROI CĂLĂRĂȘENI LA CENTENAR – expoziție de fotografie cu imagini ale monumentelor și operelor comemorative de război edificate în județul Călărași în memoria eroilor din Primul Razboi Mondial realizată de Muzeul Municipal Călărași în colaborare cu Muzeul Dunăriide Jos și Muzeul Civilizației Gumelnița din Oltenița.

Expoziția va putea fi vizionată în Razgrad, Bulgaria, la Galeria de Artă.

8 decembrie, ora 11.00 – ÎNTRE CER ȘI PĂMÂNT – expoziție de pictură pe sticlă a artistei Elena Oană Agapie organizată de Muzeul Municipal Călărași în Sala mare de expoziții temporare a muzeului.

9 decembrie, ora 11.00 – ARTGEOGRAFICA – expoziție de fotografie organizată de Muzeul Municipal Călărași în Sala mică de expoziții temporare a muzeului.

10 – 14 decembrie – EROI CĂLĂRĂȘENI LA CENTENAR – expoziție de fotografie cu imagini ale monumentelor și operelor comemorative de război edificate în județul Călărași în memoria eroilor din Primul Război Mondial realizată de Muzeul Municipal Călărași în colaborare cu Muzeul Dunării de Jos și Muzeul Civilizației Gumelnița din Oltenița.

Expoziția va putea fi vizionată în Silistra, Bulgaria.

14 decembrie, ora 11.00 – BĂRĂGANUL ÎN 100 DE ANI – festivitatea de premiere și vernisajul expoziției din cadrul concursului de creație organizat de Muzeul Municipal Călărași în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Călărași în Sala mică de expoziții temporare a muzeului.

14 decembrie, ora 11.00 lansare de carte EROI CĂLĂRĂȘENI LA CENTENAR – album-inventar cu imagini ale monumentelor și operelor comemorative de război edificate în județul Călărași în memoria eroilor din Primul Razboi Mondial realizat de Muzeul Municipal Călărași în colaborare cu Muzeul Dunării de Jos și Muzeul Civilizației Gumelnița din Oltenița.

17 decembrie – EROI CĂLĂRĂȘENI LA CENTENAR – expoziție de fotografie cu imagini ale monumentelor și operelor comemorative de război edificate în județul Călărași în memoria eroilor din Primul Razboi Mondial realizată de Muzeul Municipal Călărași în colaborare cu Muzeul Dunării de Jos și Muzeul Civilizației Gumelnița din Oltenița.

Expoziția va putea fi vizionată în Călărași, Republica Moldova la Muzeul De Istorie și Etnografie.

18decembrie 2018, ora 12.00 – FESTIVALUL MONDIAL DE UMOR – CĂLĂRAȘI, ROMÂNIA – Editia 2018, organizat de Direcția Județeană pentru Cultură Călărași, Ministerul Culturii și Identității Naționale în colaborare cu Federatia Internationala”FECO” a Organizatiilor de Caricaturisti.

Articolul precedentPrimăria Călărași așteaptă propuneri de la cetățeni pentru bugetul 2019
Articolul următorPiesa „Animale”, o nouă reprezentație pe scena teatrului din Călărași