Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității s-au întâlnit cu elevii din municipiul Călărași, scopul activităților a fost informarea tinerilor cu privire la situațiile de risc legate de traficul de persoane și consumul de droguri, în contextul unei vulnerabilități crescute asociate utilizării internetului, transmiterea unor noțiuni de bază privind infracțiunea și răspunderea penală, dar și prezentarea consecințelor asociate unui comportament deviant.

Prevenirea în rândul tinerilor este una din prioritățile polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași. Temele discuțiilor au vizat prevenirea traficului de persoane, ce înseamnă bullying-ul, cum se manifestă, cine este agresor și cine este victimă în bullying, care sunt caracteristicile bullying-ului, care sunt urmările unui astfel de comportament pentru cei implicați fie că sunt victime, agresori sau martori.

De asemenea, elevii au fost informați cu privire la principalele măsuri pe care trebuie să le adopte pentru navigarea online în siguranțășiinstituțiile la care pot apela pentru a obțineinformații, pentru a solicita ajutor sau a semnala o situațiede traficare a unei persoane, fiind promovat help-line-ul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane 0.800.800.678 – serviciu național gratuit.

Discuțiile au fost libere, iar teme precum siguranța pe internet, prevenirea consumului de droguri și plante etnobotanice, prevenirea violenței, prevenirea discriminării au fost redate prin filme și spoturi cu conținut adaptat.

Articolul precedentIPJ Călărași informează cu privire la noile reguli referitoare la legitimare. În ce cazuri pot polițiștii să vă legitimeze
Articolul următorRestricții de circulație în zona centrală a municipiului Călărași cu ocazia „Zilelor Județului Călărași”