Țestoasa Jonathan își va sărbători ziua de naștere pe insula Sfânta Elena, printr-o petrecere care va ține trei zile, la care sunt invitați toți localnicii și familia guvernatorului, potrivit The Guardian.

Reptila trăiește pe Sfânta Elena din 1882, când a fost adusă în dar guvernatorului micii insule din sudul Oceanului Atlantic, din Seychelles. Jonathan a câștigat premiile Guiness World Records pentru cel mai bătrân animal terestre viu cunoscut și cel mai bătrân membru al familiei broaștelor țestoase, înregistrat vreodată.

În 1991, lui Jonathan i-a fost prezentată o parteneră, cu care a rămas alături timp de 26 de ani, până s-a dovedit că partenera sa era de fapt mascul, motiv pentru care nu au existat urmași.

Jonathan este, de asemenea, o celebritate locală: pe lângă faptul că este o atracție locală faimoasă, a apărut pe reversul monedei locale. Jonathan este acum orb cu cataractă și și-a pierdut simțul mirosului. Deși data exactă a nașterii rămâne necunoscută, estimările sugerează că a eclozat în jurul anului 1832. Dar abia în noiembrie 2022 i s-a acordat în sfârșit o zi de naștere oficială, 4 decembrie 1832.

La petrecerea care începe vineri, acasă la guvernator, vor veni oameni de pe întreaga insulă. Jonathan își va sărbători aniversarea cu un tort special pentru o broască țestoasă și un videoclip animat despre viața lui.

Articolul precedentCuloarea anului 2023: Viva Magenta
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET