La mare căutare în perioadele de post, ciorba de fasole poate fi o provocare pentru gospodine. Iată o rețetă extrem de simplă, care merită încercată.

Ingrediente:

500 g fasole boabe 
o ceapă mare 
un morcov mare 
o ţelină mică 
un pastarnac 
o rădăcina pătrunjel 
câteva boabe de piper 
un ardei gras roşu 
o linguriţă boia de ardei dulce 
un praf de cimbru uscat 
sare 
4 linguri ulei 
leuştean

Mod de preparare

Pentru patru porţii se folosesc 500 grame fasole cu bobul mic. Se pune la înmuiat pentru câteva ore, pentru a scurta fierberea. Fasolea se fierbe schimbând de trei ori apa. Nu se adaugă niciodată apă rece pentru procesul de fierbere.

Fasolea trebuie să fiarbă la foc mic, timp îndelungat, cu vasul acoperit. Ca un secret, adăugaţi câteva boabe de piper la fiert.

După ce am schimbat cele trei ape, punem legumele tăiate în felii mari şi ceapă şi lăsăm fasolea să fiarbă la foc mic împreună cu ele vreme de 30 minute. Când boabele încep să se strivească uşor, punem ardeiul tocat şi boiaua de ardei.

După 15 minute, adăugăm şi morcovul. Spre sfârşitul fierberii adăugăm cimbrul uscat, sare după gust şi 4 linguri de ulei. O mai lăsăm câteva minute şi adăugăm leuşteanul.

Articolul precedentFotbalistul Neymar a fost operat astăzi la gleznă. Brazilianul nu va mai putea juca în acest sezon
Articolul următorOrdinul privind structura anului școlar 2023-2024, semnat de ministrul Educației. Vacanța de primăvară va include perioada Paștelui