Preşedintele ANSVSA a anunţat că, începând de miercuri, 11 decembrie, vor avea loc controale în trafic, împreună cu Poliția, iar oricine va fi prins cu un porc viu sau cu carcasă în portbagaj va fi amendat dacă nu există documente de proveniență, iar carnea va fi confiscată.

Începând de ieri dimineaţă, agenţii de circulaţie au demarat controale intense în trafic. Şoferii care vor fi prinşi că transportă ilegal porci în portbajaj, vor fi amendaţi, iar animalele vor fi confiscate şi incinerate.

Această măsură este menită să combată răspândirea virusului pestei porcine. Preşedintele ANSVSA spune că ar trebui implicate şi ministerele Agriculuturii, Mediului şi de Interne, dar şi fermierii şi jucătorii din industria cărnii pentru a putea combate peste porcină.

La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 254 de localități din 28 de județe, cu un număr de 709 focare (dintre care 11 focare în exploatații comerciale și 4 focare în exploatații de tip A). Numărul focarelor active se află în scădere față de precedenta actualizare a situației.

În alte 7 județe au fost diagnosticate doar cazuri la mistreți. De la prima semnalare a prezenței virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017, și până în prezent, au fost eliminați 540.591 de porci afectați de boală și au fost diagnosticate 2.379 de cazuri la mistreți.

Articolul precedentVERNISAJ: Salonul de Grafică și Caricatură „Zâmbete și grimase de iarnă” 
Articolul următorAutoritatea Electorală Permanentă a virat peste 21 milioane lei în conturile PSD, PNL, USR, ALDE şi PMP! Cine a primit cel mai mult