Până la această dată, în Spitalul Județean de Urgență Călărași, au fost internați șapte copii suspectați cu gripă. Dintre aceștia, trei sunt izolați pe Secția Pediatrie, în timp ce ceilalți patru sunt internați pe Secția Boli Contagioase. Un singur caz de gripă a fost confirmat în judeţul Călărași, un bărbat în vârstă de 48 de ani.

Pentru a împiedica răspândirea virusului gripal, în special în mediul școlar, primarul municipiului Călărai, Daniel Drăgulin, a anunțat pe pagina sa de facebook, că va propune prefectului întrunirea Comitetului Județean pentru situații de urgență.

„Preocupările legate de situația actuală în ceea ce privește numărul de îmbolnăviri cu virusul gripal în municipiul Călărași, și mai cu seama, în rândul copiilor din școli și grădinițe, m-au determinat astăzi, mai ales în urma unor discuții cu câțiva părinți, să iau legătura cu prefectul județului, George Iacob, pentru a-i propune întrunirea unui Comandament județean pentru situații de urgență.

Acest lucru se va petrece mâine, eu, în calitate de primar, urmând să sprijin planul de măsuri care se va decide la nivelul municipiului Călărași, cu precădere planul de măsuri din școli. Vom susține, în limitele legii, școlile in vederea unui triaj epidemiologic corespunzător, prin asistenții comunitari, cât și în vederea măsurilor de dezinfecție în clase, mai ales că se apropie și vacanța intersemestrială.”

Articolul precedentDan Alexa: Sunt obligat să reușesc salvarea de la retrogradare
Articolul următorPolițiștii călărășeni recomandă prudență în trafic, date fiind condițiile meteo