Comuna Cuza Vodă va avea internet wireless gratuit in toate cele 3 sate. În data de 23 octombrie s-a primit, din partea Comisiei Europene, confirmarea finanțării proiectului.

Primăria Cuza Vodă a aplicat pentru programul WiFi4EU – Free Wi-Fi for Europeans care acordă vouchere de 15.000 de euro pentru instalarea de hotspot-uri wi-fi. Astfel, în spațiile publice din toate cele trei sate aparținătoare – Călărașii Vechi, Ceacu și Cuza Vodă va exista conectivitate gratuită la internet.

Inițiativa WiFi4EU își propune să ofere conectivitate publică gratuită Wi-Fi pentru rețelele de cetățeni și vizitatori în 6.000 până la 8.000 de comunități până în 2020 în UE. Pentru această inițiativă a fost alocată suma de 130 de milioane de euro provenită în principal din cadrul CEF Telecom.

Este deschis organismelor din sectorul public din toate statele membre ale UE și din țările SEE participante (Norvegia și Islanda). Municipalitățile selectate vor primi un voucher de 15.000 EUR pentru a fi utilizat pentru a instala un hotspot Wi-Fi funcțional în termen de 1,5 ani de la acordarea voucherului.

Articolul precedentA fost finalizat studiul de fezabilitate pentru pasajul de la Drajna
Articolul următorDirectorii de școli nu mai pot deține funcții de conducere în partide