Ieri seară, pe strada Rocadei din municipiul Călărași, o conductă de gaz de presiune medie a explodat în urma unor acumulări din subteran. În urma deflagrației o casă a fost distrusă, iar o locuință din vecinătate a fost avariată.

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Călărași, Ovidiu Tătăranu, au fost înregistate două victime cu răni ușoare, o femeie în vârstă de 63 de ani şi un copil în vârstă de 3 ani. Cele două persoanele au fost transportate  la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi, doar copilul de 3 ani rămând în spital.

În urma exploziei au rămas fără gaz 950 de consumatori, Spitalul de Pneumoftiziologie Călăraşi, PREFAB S.A., Nutricom S.A., Sofidel și Avicola Călărași.

Spitalul de Pneumoftiziologie Călăraşi nu are apă caldă şi cădură de aproape 24 de ore, iar în acest moment se lucrează la remedierea problemei. Conform reprezentaților Distrigaz, situația va reveni la normal în cursul acestei zile.

Comunicat Distrigaz

Distrigaz Sud Rețele aduce următoarele precizări cu privire la evenimentul produs ȋn jurul orei 16:00, în Str. Porumbeilor, nr. 15A, (colț cu Str. Rocadei), din localitatea Călărași:

Dispeceratul Distrigaz Sud Rețele a fost sesizat în această după-amiază cu privire la evenimentul produs la imobilul de la adresa mai sus menționată. În urma evenimentului nu a fost rănită nicio persoană, iar imobilul în cauză a fost serios afectat.

Echipele de intervenție ale companiei s-au deplasat imediat la fața locului și au luat primele măsuri de siguranță. Se acționează pentru stabilirea cauzelor și împrejurările care au generat acest eveniment.

Distrigaz Sud Rețele a fost nevoită să sisteze alimentarea cu gaze naturale din motive de siguranță, pentru toți clienții din zona Str. Varianta Nord – Prelungirea București din Localitatea Călărași, cât și din localitățile Modelu și Tonea.

În urma acestei sistări a gazului natural au fost afectați aproximativ 1.000 de clienți consumatori. Ne cerem scuze pentru inconvenientele create clienților noștri.

Articolul precedentMandate de executare a unor pedepse, puse în aplicare de polițiștii călărășeni
Articolul următorDunărea Călărași încheie turul cu un egal împotriva medieșenilor