În prima rundă a returului, Dunărea a produs surpriza câştigând acasă duelul cu lidera campionatului, UTA Arad, scor 1-0. A fost al 3-lea joc consecutiv fără înfrângere pentru „galben – albaştrii”, după victoria cu Metaloglobus (scor 3-1) şi egalul cu Rapid (scor 0-0), şi acestea disputate pe teren propriu.

Antrenorul Cristian Pustai a vorbit în interviul acordat site-ului afdunareacalarasi.ro, despre partida cu UTA susţinând că Dunărea ţinteşte victoria şi în meciul cu Farul Constanţa, din runda a 21-a, programat sâmbătă, 7 decembrie, de la ora 12.00.

Domnule profesor Pustai, felicitări pentru victorie. Cum a fost?

A fost un meci greu, disputat împotriva liderului la zi al clasamentului. Un meci pe care l-am câştigat, eu zic că destul de categoric. Un meci în care am arătat din nou bine, ca o echipă destul de închegată în care ne-am creat destule ocazii de gol.

Parcă după aceste 3 puncte câştigate avem nostalgia că nu suntem mai sus, dar să sperăm că încă nu e nimic pierdut pentru că dacă dăm timpul înapoi şi ne gândim că am început campionatul abia în etapa a 4-a şi că ni s-au luat 6 puncte câştigate pe teren, cele de la Daco-Getica, luate la toată lumea, iar cele cu Universitatea Cluj, dintr-o greşeală, de-a noastră, evident şi gândindu-mă la cum am pierdut meciurile cu Piteştiul (acasă), cu Concordia, la Chiajna şi cu SCM Gloria, la Buzău, eu zic că puteam să avem mult mai multe puncte. Ca să nu mai pomenesc şi de egalurile de acasă cu Ripensia şi Rapid.

Aţi reuşit, într-un interval de 7-8 zile, în 3 meciuri, toate desfăşurate la Călăraşi, să păstraţi ritmul destul de ridicat. Nu vreau să-mi spuneţi „secretul”, ci să vă întreb ce şanse avem pentru meciul cu Farul Constanţa. Mai avem resurse să fim suficient de bine montaţi fizic şi psihic astfel încât să câştigăm?

Da, într-adevăr, şi pentru mine în cariera mea de antrenor nu m-am mai confruntat cu acest gen de programare, 4 meciuri consecutive pe teren propriu… Sunt foarte grele, mai ales dacă sunt şi la interval de 3-4 zile, însă aşa cum ne-am obişnuit în ultima vreme, am avut evoluţii bune, sper ca şi sâmbătă să avem tot o evoluţie bună.

Şi ultima impresie contează pentru că urmează două luni grele de iarnă cu pregătire centralizată, cu gânduri, cu speranţe, cu sărbători, şi ar fi frumos, ar fi plăcut pentru toată lumea şi cred că şi meritat să încheiem anul undeva în prima jumătate a clasamentului.

Ce impresie v-a lăsat UTA?

O echipă care a avut totuşi un parcurs foarte constant. Şi aici părea destul de „stoarsă” aşa după multe jocuri restante într-un timp relativ scurt dar eu zic că e o echipă care anul ăsta nu cred că s-a desprins. Părerea mea e că nu cred că s-a desprins, dar cu siguranţă dacă vor învinge în ultima etapă pe Petrolul, vor păstra un ecart faţă de celelalte şi va fi cel puţin în primele 3.

Legat de meciul de duminică, aţi remarcat toată echipa sau pe cineva anume în mod deosebit?

Nu, într-adevăr echipa, nu pot să zic că avem câţiva jucători care în general marchează, ştiţi că cei care înscriu ajung în prim plan mai repede pentru că lumea pe ei îi vede mai bine, mai buni. Dar nu, cred că am reuşit să formăm o echipă.

sursa: afcdunareacalarasi.ro

Articolul precedentS-a semnat proiectul pentru modernizarea străzii București
Articolul următorBiblioteca Județeană Călărași va fi dotată cu un laborator digital inteligent