În această perioadă s-au înregistrat temperaturi peste media normală a acestei perioade, însă reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie avertizează că iarna își va intra în drepturi în unele zone ale țării. Vor fi temperaturi sub zero grade Celsius, iar ninsorile își pot face apariția, mai ales în zonele montane.

Temperaturile diurne vor scădea spre valori în jurul unei medii de 2 grade în data de 22 noiembrie, pornind de la 9…10 grade în primele zile ale intervalului. Apoi, variațiile de la o zi la alta vor fi în general nesemnificative și se vor înregistra temperaturi maxime de 3…4 grade.

În intervalul 18 – 21 noiembrie se vor înregistra temperaturi minime cuprinse, în medie, între 2 și 4 grade.

Ulterior, este estimată o răcire spre -4 grade – atunci când ninsorile nu sunt excluse -, urmată de o ușoară încălzire, spre sfârșitul intervalului. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată, la munte, în intervalul 18 – 22 noiembrie, dar și în intervalul 24 – 30 noiembrie.

Vremea în Călărași

În primele zile ale intervalului valorile maxime diurne se vor menține peste cele climatologic specifice perioadei, urmând a se situa în jurul unei medii de 17 grade, pentru ca după data de 20 noiembrie acestea să scadă spre 5 grade. Ulterior datei de 22 noiembrie temperaturile maxime vor crește ușor de la o zi la alta, spre valori în jurul a 10…12 grade.

Minimele vor scădea spre medii în jurul a 0…1 grad în data de 23 noiembrie, pornind de la medii de 8…10 grade în intervalul 18 – 21 noiembrie, apoi vor crește ușor spre 3…4 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în intervalul 18 – 28 noiembrie.

Articolul precedentFemeie de 66 de ani, pe scuter, fără permis
Articolul următorStăm bine pe vine… 1 român din 4 are WC-ul în curte, conform Eurostat, fiind lideri la acest capitol în UE