Politehnica şi Dunărea Călăraşi se vor reîntâlni duminică la Iaşi în meci contând pentru runda a 19-a a Ligii I Betano. Dunărea are nevoie de o victorie pentru a putea trece peste această perioadă nefastă, 10 partide fără victorie. 

Cele două echipe au „scris” primul episod al acestui sezon pe 25 august la Călăraşi, Dunărea câştigând atunci cu 2-0, prin golurile marcate în partea secundă de Valentin Alexandru (56) şi Bodo Kanda (79). A fost prima victorie obţinută acasă şi a doua stagională pentru elevii lui Dan Alexa.

Astăzi este returul, Poli ocupând locul 9 cu 21 de puncte, iar Dunărea, locul 12 cu 4 mai puţine. În etapa precedentă, elevii lui Flavius Stoican s-au impus la Botoşani cu 2-1 (Platini, 34’ şi Flores, 45’ / Miron, 8’) în vreme ce Dunărea a fost învinsă acasă, tot cu 2-1 de Astra Giurgiu.

Golgeterii celor două echipe sunt Mediop Ndaye (Dunărea), respectiv Dylan Flores (Poli), ambii cu câte 5 goluri marcate.

Antrenorul călărășenilor, Dan Alexa, a prefațat meciul spunând că cel mai important lucru este ca jucătorii săi să nu își piardă încrederea.

„Important e să nu ne pierdem încrederea că putem câştiga la Iaşi. Întâlnim o echipă care se află în criză ca şi noi”, a spus Dan Alexa după meciul cu Astra.

Acesta a mai adăugat: „Avem nevoie de o victorie pentru a reuşi să ne deblocăm mental. Campionatul se joacă în play – out dar noi trebuie să acumulăm cât mai multe puncte. Mă gândesc că în meciurile cu Viitorul şi Hermannstadt am primit goluri în final. Cu 2 puncte în plus, am fi fost mai liniştiţi, chiar dacă ne lipsea victoria”.

Articolul precedentConcert caritabil aniversar al Crucii Roșii Călărași
Articolul următorDunărea Călărași, încă o etapă fără punct luat