Primarul Municipiului Călărași, Daniel Drăgulin, a participat ieri la întâlnirea primarilor de municipii cu președintele PSD, Liviu Dragnea, în care s-au purtat discuții pe marginea proiectului de buget al anului 2019.

Primarii de municipii au protestat imediat după ce acest proiect de buget a fost făcut public, iar seria întâlnirilor pe care Asociația Municipiilor din România a avut-o cu factori de decizie de la nivel guvernamental, inclusiv cu premierul Viorica Dăncilă, nu a rezolvat cererile primarilor care își doresc un singur lucru: posibilitatea continuării investițiilor menite să dezvolte comunitățile pe care le conduc.

Daniel Drăgulin a postat pe pagina sa de facebook un mesaj privind modul defectuos în care se dorește repartizarea bugetului către municipii, afirmând că președintele PSD, Liviu Dragnea, a încercat să le predea o altă matematică.

„După anul 2018 în care am fost vitregiți, prin Legea bugetului de stat, de sume importante de bani, așa cum s-a întâmplat și în ceea ce privește bugetul municipiului Călărași, în urma unui cumul de decizii total defavorabile comunităților locale: reducerea impozitului pe venit (implicit a sumelor colectate); reducerea bugetelor cu cuantumul excedentului bugetar (bani pe care îi economisisem pentru demararea unor lucrări importante care au așteptat finalizarea documentațiilor și a achizițiilor publice), a venit anul 2019 cu alte vești proaste.

În primul rând trecerea cheltuielilor sociale în grija primăriilor (neacoperită, cât a încercat președintele PSD să ne predea o altă matematică, de mărirea procentului pe care urmează să-l primim din sume defalcate din impozitul pe venit), iar în al doilea rând, deloc de neglijat, mărirea salariului minim din domeniul construcțiilor ceea ce va duce la cheltuieli suplimentare cu proiectele de infrastructură pe care le avem în desfășurare sau urmează să le demarăm.

Un lucru e cert: investițiile comunităților locale sunt puse în pericol de acest guvern iresponsabil!

Vom căuta, la nivelul municipiului Călărași, cele mai bune soluții în vederea prioritizării cu atenție a investițiilor și eficientizării cheltuielilor de funcționare.

Vă asigur de faptul că modernizarea municipiului Călărași nu va fi stopată! Ne va fi mai greu, însă împreună vom reuși!”, a afirmat Daniel Drăgulin.

Articolul precedentDan Alexa va lipsi de pe banca Dunării Călărași două etape
Articolul următorDrujbe contrafăcute în valoare de 6.500 lei, confiscate de polițiști