Joi, 20 februarie, pe ordinea de zi a Consiliului Județean Călărași, se va afla și proiectul de buget pe anul 2020. Preşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Iliuţă, a anunțat ieri în cadrul unei conferințe de presă că bugetul de anul acesta va fi considerabil mai mic decât cel de anul trecut. Cu aproape 44%.

Direcţia Generală pentru Asistenţă şi Protecţie a Copilului va avea cel mai mult de suferit, anul acesta fiindu-i alocat un buget de doar 35 de milioane deşi cheltuielile de funcționare ale direcției sunt în jurul sumei de 69 de milioane lei.

„Anul trecut am avut un buget de 94 de milioane lei iar 2020 ne aduce un buget de 53 de milioane lei. Un deficit foarte mare, de 41 de milioane de lei. Aici avem o problemă şi încercăm în baza prevederilor legale să luăm bani din Fondul de rulment ca să-i ducem la asistenţă socială. Deci banii rămaşi necheltuiţi de CJ, bani care au fost repartizaţi pe funcţionare s-au dus în Fondul de rulment al CJ. E vorba de 18 milioane de lei. Am luat banii şi i-am dus la DGASPC”, a declarat președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță. 

Președintele Consiliului Județean a explicat că Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului are cea mai mare problemă în privința bugetului, cu banii prevăzuți activitatea instituției se va putea desfășura doar până în luna iunie a.c.

„La DGASPC e cea mai mare problemă. Au solicitat 69 de milioane lei pentru funcţionare iar noi cu banii din fondul de rulment plus repartiţia bugetară de la începutul anului, îi asigurăm doar 35 de milioane de lei. Adică jumătate. Avem suma ca instituţia să funcţioneze până în luna iunie. Dacă până atunci nu se întâmplă ceva, o să avem într-adevăr o problemă.”

Acesta speră ca în luna august, la rectificare, Consiliul Județean să primească sumele necesare pentru continuarea activității tuturor instituțiilor subordonate.

„Bugetul pe 2020 e unul mic, cu 39 de milioane lei mai puţin faţă de 2019 ceea ce înseamnă că vom tăia de la subordonate urmând ca la rectificarea Guvernului din august să obţinem sumele de care avem nevoie pentru echilibrare şi funcţionare până la finele anului.”, a încheiat Iliuță.

Articolul precedentCirculație restricționată astăzi pe Autostrada A2
Articolul următorCercetați de polițiști pentru infracțiuni la regimul rutier